American Academy of Cosmetic Dentistry

American Academy of Cosmetic Dentistry

Materiaalit

PÄÄRYHMINÄ KÄYTÖSSÄMME OLEVAT MATERIAALIT VOIDAAN JAKAA LABORATORIOSSAMME SEURAAVASTI

                                         

Kokokeramia

Kokokeraamiset materiaalit ovat tehneet hammastekniikassa läpimurtoa viime vuosina. Aikanaan kruunu-tai siltaproteesit valmistettiin aina kullasta ja näkyvä hampaanvärinen aine oli muovia. Tänä päivänä erilaiset kokokeraamiset materiaalit ovat saavuttaneet kestävyydeltään sellaiset ominaisuudet jotka soveltuvat käytettäväksi suussa lähes kaikkiin erilaisiin rakenteisiin. Estetiikan kannalta keraamiset vaihtoehdot ovat ylivertaisia metallokeraamisiin tai metallimuovisiin verrattuna. Valon erilaiset ominaisuudet toimivat kokokeraamisissa materiaaleissa lähes samalla tavalla kuin omissa luonnon hampaissamme. Keraamiset materiaalit ovat pääsääntöisesti erilaisia maasälpäkeramioita, lasikeramioita tai näiden sekoituksia. Zirkonia- (Zirkoniumdioksidi- ) keraamit toimivat yleensä runkomateriaalina , tosin nykyään valmistamme myös kokonaan anatomiseen muotoon tehtyjä Zirkonia kruunuja tai siltoja eri läpikuultavista Zirkonia-materiaaleista.

Läpikuultavuudet , fluorisointi ja opalisointi saavat kokokeraamiset materiaalit näyttämään ja tuntumaan samoilta kuin omat hampaamme.


Kudosystävällisyyden kannalta erilaiset kokokeraamiset materiaalit ovat suun ympäristössä loistava vaihtoehto. Käytössämme olevat eri keraamiset materiaalit edustavat markkinoiden huippuja. Tuotevalikoimasta löytyvät lähes kaikki markkinoilla olevat vaihtoehdot. Esimerkkeinä alla vain muutamia eri materiaalivaihtoehtoja

Zirkonia: Ivoclar/PlanEasyMill , NobelProcera , Bego , ZirkonZahn  jne.

PrässäystekniikkaIvoclar-E-Max Press , Empress

CAD/CAM-tekniikka:  Ivoclar E-Max , eri Zirkoniat , eri muovit ja metallit 

Päällyskeramiat kokokeramiassaIvoclar E-Max Ceram , HeraCeram Zirkonia i-Motion ZirTan 

 

   

Yllä NobelProcera Zirkoniumdioksidi runkoinen silta , ja kruunu sekä Zirkoniumdioksidirunko implanttisillalle

Metallokeramia

Metallokeramiassa ( eli rakenteen runkomateriaali on metallia ) käyttämämme materiaalit ovat joko korkeakultapitoisia Bio-hammaskultaseoksia , Titaania , Palladium pohjaisia seoksia tai Koboltti-Kromi seoksia.

 

Päällyskeramiat Metallokeramiassa : IPS Style Ivoclar , GC Initial MC , IPS InLine Ivoclar Vivadent, HeraCeram Heraeus 

 

                 

Tavallinen silta, Implanttisilta ja kruunu metallirungolla   

Kultakruunut ja Kultamuovirakenteet

Valmistamme myös erilaisia kokokultaisia kruunuja tai kultamuovisia niin että hampaiden näkyvä osa on valmistettu yhdistelmämuovista . Kultakruunujen ja - rakenteiden etu on materiaalissa . Hammaskulta on kulutuskestävyydeltään yksi parhaista materiaaleista suun olosuhteissa ja siksi sitä käytetään edelleen varsinkin takahammasalueella jossa hampaat harvoin ovat näkyvällä alueella potilaan hymyillessä .

Käyttämämme metalliseokset ovat tällä hetkellä Bego , Nobil-Metal , C & M .

                                          

Muovit ja Kuidut

Käyttämämme yhdistelmämuovit ovat markkinoiden plakkiresistenteimpiä, eli ovat mahdollisimman helposti puhdistettavia. Käytössämme ovat pääsääntöisesti Ivoclar Vivadentin Nexco , 3M Espen Sinfony sekä Miceriumin Enamel Plus HFO. Erilaisina kuituvahvisteina käytössämme ovat Stick-Tech-tuotteet sekä Ivoclar-Vivadentit kuituvahvisteet.

                                                       

Titaani ja Koboltti-Kromit

Käyttämämme titaaniseokset ovat Implanttivalmistajien yhdestä palasta jyrsintekniikalla valmistettuja runkomateriaaleja. Tämän tekniikan etu on saavuttaa lähes täydellisen passiivisesti istuva rakenne. Tämä materiaali on käytössämme myös normaaleissa metallokeraamisissa kruunuissa ja silloissa. Väliaikaisiin rakenteisiin kuten kevytsiltoihin käytämme Koboltti-Kromi-seoksia . Valmistajina Titaanille  Dentsply-ISUS , Createch , Nobel Biocare , Dentsply-Atlantis , PlanEasyMill sekä Koboltti-Kromi-seoksille Dentsply-ISUS , Createch , NobelProcera , PlanEasyMill , Bego.

Päällyskeramia Titaanikeramiassa : i-Motion ZirTan , TiZian Shuler-Dental

  

Procera Implant Bridge runko titaanista jyrsittynä                                                    

Implanttiosat

Käytämme implanttikruunujen ja -siltojen valmistukseen implanttivalmistajien omia ns. semiburn-out osia ja valmistajan omia keraamisia tai titaanisia abutmentteja jos vain mahdollista . Tämä takaa sen että implanttia vasten on aina mikäli mahdollista valmistajan suosimasta materiaalista valmistettu tehdasjyrsitty osa ihanteelisine sementointitiloineen tai välyksineen. Nykyisin on myös tarjolla erilaisia keraamisia abutmentteja ja osia jotka ovat erittäin kudosystävällisiä ja esteettisiä . Zirkonia ( Zirkoniumdioksidi ) valtaa alaa myös erilaisten implanttiosien materiaalina . Tuotevalikoimamme kattaa kaikki Suomessa jälleenmyytävät implanttiosat kuten Nobel Biocare , Straumann , Dentsply , Camlog , Medentika , jne.

Yksilölliset abutmentit ovat tänä päivänä se yleisin ja paras vaihtoehto , joko titaanisina tai keraamisina. Tämä on osa meidän erikoisosaamisaluettamme .

     

 

Kuvat : copyright of Nobel Biocare , 2005