American Academy of Cosmetic Dentistry

American Academy of Cosmetic Dentistry

Tuotteet

Hammaslaboratorioissa valmistetaan perinteisesti monia erilaisia hammasproteeseja ja oikomislaitteita. Jotta voisimme palvella asiakkaitamme ja potilaitamme parhaalla mahdollisella tavalla , on Hammaslaboratorio Lindent Oy erikoistunut kiinteään protetiikkaan sen eri muodoissa.
Tämä erikoistuminen takaa asiakkaillemme parhaan mahdollisen laadun ja estetiikan eri tuotteissamme.


Kruunut

Hammaskruunu on hammaslaboratoriossa valmistettu hammas jolla korvataan vahingoittuneen hampaan osa. Kruunu kiinnitetään joko hiotun hampaan päälle tai juurikanavanastan avulla oman hampaan juurikanavaan. Kruunun runkomateriaali on yleisimmin joko hammaskultaa tai keramiaa ja hampaan näkyvä osuus on yleisimmin hammaskeramiaa

Etuhammas vahingoittunut Hammas hiottu pilariksi Pilarin päälle kiinnitetään uusi kruunu valmis kruunu

 Vaurioitunut hammas hiotaan pilariksi Uuden hammaskruunun runkomateriaali Valmis hammaskruunu suussa

1. Hammaskruunu

2. Ien

3. Hampaan juuren tilalla oleva Keinojuuri(Implantti)

tai

4. Hampaan juuri

5. Leukaluu

 

Sillat

 

Kokonaan puuttuva tai useampi hammas voidaan korvata kiinteällä siltaproteesilla. Puuttuvien hampaiden viereiset omat hampaat hiotaan tukihampaiksi ( pilareiksi ) aivan kuten kruunuissakin , joiden päälle siltaproteesi kiinnitetään tai silta voidaan kiinnittää myös implanttien päälle. Siltaproteesin avulla potilas saa takaisin kaikki puuttuvat hampaat. Materiaaleina samat vaihtoehdot kuin kruunuissa.

Takahampaat puuttuvat Siltarakenne kiinnitetään implantteihin Valmis silta korvaa puuttuvat hampaat  Omat hampaat lähtötilanteessa  Siltarunko kestävää materiaalia  Rungon päälle muotoillaan uudet hampaat  Silta kiinnitetään hiottujen pilarien päälle  Valmis silta suussa

 

Osakruunut , Täytteet  ja Laminaatit (hampaan värinen kuori)

 

Osittainen hampaan menetys tai erilaiset asento- ja värivirheet luonnon hampaistossa voidaan korvata osakruunuilla tai laminaateilla. Tällöin hampaasta hiotaan vain osa ja tähän hiottuun pintaan kiinnitetään uusi täysin oman hampaan näköinen rakenne. Esim. takahammasalueella keramia on kestävin mahdollinen hampaanvärinen täytemateriaali. Etualueella keramia on paras materiaali väri-ja asentovirheiden korjaamiseen laminaateilla . Materiaaleina eri keramiat ja yhdistelmämuovit.

 Omat vahingoittuneet hampaat  Hampaat hiottu laminaatteja varten  Valmiit Laminaatit suussa

  

Yllä muutama kuva laminaateista ja laminaattien hionnoista

 

Yllä kuva takahampaan keraamisesta täytteestä / osakruunusta

 

Cad-Cam

 

Tietokoneiden kehityksen myötä ovat erilaiset CAD-CAM- laitteistot ja-ohjelmistot raivanneet tiensä myös hammastekniikan pariin. Erilaisilla skannereilla oman hampaan hionta tai leukaluuhun istutettu implantti skannataan tietokoneelle ja ohjelmiston avulla itse rakenne muotoillaan  ja lopullinen proteettinen rakenne valmistuu joko kokonaan tai osittain tietokoneavusteisesti. Materiaaleina  E-Max , Zirkonia , Alumiinioksidi , Titaani , Koboltti-kromi , pitkäaikaiset - ja väliaikaiset muovit .

 

Uuden 3Shape skannerin avulla tuotevalikoimamme on laajentunut entisestään , jo suunnitteluvaiheista lähtien voimme lähettää tietoa digitaalisesti vastaanotolle ennen kuin ensimmäistäkään hiontaa on tarvinnut toteuttaa. Myös digitaalisten jäljennösten vastaanotto on mahdollista uuden 3Shape ohjelmiston ja skannerin avulla. Suunnittelu helpottuu myös digitaalisen artikulaattorin avulla.

Alla kuvissa 3Shape skanneri ja kuvia ohjelmistoissa olevista muutamista eri mahdollisuuksista .

 

 

NobelProcera skannerin avulla pystymme valmistamaan myös erilaisia kiskorakenteita hampaatomaan suuhun leikattujen Implanttien päälle ja tähän kiskoon kiinnitetään erittäin tukevasti istuva kokoproteesi .

Alla olevissa kuvissa käyttämämme NobelProcera optinen skanneri ja vanhempi mekaaninen skanneri sekä valmiita jyrsittyjä runkoja. Uudempi optinen skanneri pystyy jatkossa skannaamaan myös jäljennöksiä . Tuotteet konejyrsitään tietokoneohjatusti tuhanneosamillimetrien tarkkuudella , joten lopputuotteen tarkkuus on aina huippuluokkaa ja inhimilliset virhemahdollisuudet minimoituvat . Vain paras on meille riittävän hyvää , siksi olemme päätyneet ylivertaiseen NobelProcera-tuoteperheeseen ja sen tarjoamiin eri vaihtoehtoihin  tarkkuuden , luotettavuuden , nopeuden ja useiden eri rakenne-ja materiaalivaihtoehtojen johdosta .

 

     

 

Implantit

Hammasimplantit ovat leukaluuhun porattuja ja istutettuja keinojuuria. Näillä voidaan korvata hampaistoa aina yhdestä puuttuvasta hampaasta aina koko leuan rakenteisiin asti. Titaanista valmistettujen juurien päälle hammaslaboratoriossa valmistetaan erilaisia kruunu-ja siltaproteeseja eri materiaaleista. Tänä päivänä käytössä on useita eri valmistajien tarjoamia mahdollisuuksia , joten jokaiselle potilaalle löytyy se oikea vaihtoehto.

Puuttuvien hampaiden korvaaminen implanteilla Siltarakenne kiinnitetään implanttien päälleValmis silta implanttien päällä  Erilaisia silta-vaihtoehtoja 

Erilaisia Kruunu-vaihtoehtoja

 Silta keraamisten Implanttijatkeiden päälle

   

Muut tuotteet

Näiden perustuotteiden lisäksi valmistamme tietysti erilaisia valkaisukiskoja , kirurgisia ohjausproteeseja , väliaikaisia kruunuja ja siltoja , suunnitteluvahauksia sekä vastaanotolla tehtäville väliaikaisille rakenteille erilaisia muotteja joko suunniteltujen vahausten tai lähtötilanteen mukaan . Kauttamme saat myös tarvittaessa purentakiskot ja osan irtoprotetiikka-tuotteista.

Lisää tietoa ja potilaskuvia erilaisista tuotteista löydät Materiaalit ja Galleria sivuilta

sivun kuvat : copyright  of Nobel Biocare , 2005